Vraagt u voor het eerst aan?

Neem dan contact op met het Centrum voor Vormingsonderwijs. U ontvangt verdere informatie en een aanmeldcode, zodat u de drie onderstaande stappen kunt doorlopen om lessen aan te vragen.

Heeft u eerder vormingsonderwijs op uw school aangeboden?

  1. U inventariseert onder ouders/verzorgers wie gebruik wil maken van vormingsonderwijs. De lessen vormingsonderwijs zijn 45 minuten (tip: hier vindt u een voorbeeldtekst voor een brief die u hiervoor kunt gebruiken).
  2. Na deze inventarisatie dient u via het inlogscherm uw aanvraag bij ons in.
    Heeft u het afgelopen jaar een aanvraag gedaan, dan staat die aanvraag voor u klaar: • U wijzigt zo nodig de aanvraag en/of maakt een nieuwe aanvraag aan. Let op, de standaard lesduur is 45 minuten; • U vult het aantal leerlingen in; • Daarna kunt u de aanvraag bevestigen. Lees meer in de handleiding voor de aanvraagprocedure.
  3. Uw aanvraag wordt o.a. beoordeeld op de volgende criteria: • aangevraagde groepen bestaan uit minimaal 7 leerlingen (speciaal onderwijs 5 leerlingen); • in de aanvraag heeft u aangegeven dat deelname aan de lessen op vrijwillige basis plaatsvindt.

Meer weten?

Voor scholen, ouders en MR hebben wij folders beschikbaar die u gratis kunt bestellen. Misschien staat uw vraag ook bij de tien meest gestelde vragen over vormingsonderwijs. Zo niet, neem gerust contact met ons op!