Aanvragen

Bij vormingsonderwijs vanuit één specifieke levensbeschouwing (boeddhistisch, hindoeïstisch, humanistisch, islamitisch, joods, katholiek of protestants) verzorgt een vakleerkracht die thuis is in de specifieke levensbeschouwing de lessen op school. U vraagt deze lessen hier eenvoudig aan.

Samenwerkingsvorm

Ook bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een samenwerkingsvorm. Hierbij verzorgen vakleerkrachten uit diverse levensbeschouwingen gezamenlijke lessenseries. Aangezien samenwerkingsvormen altijd maatwerk zijn, vergt dit meer tijd en voorbereiding dan de reguliere vormingslessen. NB: wilt u een samenwerkingsvorm aanvragen voor uw school, neem dan vroegtijdig èn persoonlijk contact met ons op.

Maatwerktraject

In het daaropvolgende maatwerktraject bespreken we wat mogelijk is qua samenstelling voor de samenwerkingsvorm. Daarbij wegen praktische factoren mee, zoals de beschikbaarheid van vakleerkrachten, de grootte van de groepen, de lesdagen en het aantal lesuren. Binnen de mogelijkheden doen wij ons uiterste best om samen met u te zoeken naar de best passende optie voor uw school.

Ik zie deze manier van lesgeven als de kracht van samen Vakleerkracht Assia Bachiri geeft vormingslessen in de samenwerkingsvorm, lees via onderstaande link haar verhaal: Assia Bachiri: ‘Je bent zelf het visitekaartje van vormingsonderwijs’